Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Igazoltunk egy románt!

2018. január 16. - athtleticgugara

Igen, b*szdmeg igazoltunk egy románt. Cristian Ganea a román válogatott és a Viitorul Constanta játékosa július elsejétől három évre az Athletic labdarúgója lesz.

 

basc.jpg

 

Hogy a viharba kerül egy román balszélső az átigazolási politikájáról híres Athletic Bilbaóba?! Nos kérem, a híres csak-baszkok-játszhatnak-nálunk filozófia és elv a XXI. századra leszelídült és játszhatnak a klubban a Baszkföldön születettek (lásd Inaki Williams) és/vagy baszk klubban nevelkedettek (lásd Aymeric Laporte). Így jöhetett a képbe az ötszörös román válogatott, 25 esztendős, besztercei Ganea születésű, aki tizenegy éves korától hét éven át élt Basauriban. Cristian volt a Baskonia, az Indartxu futballistája és ami számunkra talán az "igazolás", hogy 2010 áprilisában bemutatkozott az U18-as baszk válogatottban

Miért kellett Ganea? Nyilván egy hasonló kaliberű védőt, középpályást nem igazoltunk volna. Viszont Cristian a Bilbao hiányposztjára érkezett, a bal oldalra. Ugyebár ott most Susaeta játszik. Ahol Muniain szokott, bár Kuko kicsit beljebb játszatta a mi Bart Simpsonunkat. Vagy Córdoba, aki még csak 21 lesz márciusban. Akár az ő helyükön, akár egyel hátrébb is bevethető. Mindemellett Ganea igazi tüzér:

 

Ganea az Athletic felnőtt csapatának hatodik külföldi játékosa, Biurrun (Brazília), Iturriaga (Mexikó), Amorebieta (Venezuela), Lizarazu (Franciaország) és Laporte (szintén Franciaország) után. Ez a vonal azonban minde bizonnyal tovább erősödik majd, egyrészt a hatalmas baszk diaszpóra miatt, másrészt a "fellazult" filozófia okán. 

Mindegy. Ahogy a mondás tartja: nőt, kocsit cserélhetsz, csapatot soha. Egy biztos egy baszko-román leigazolása miatt mi biztosan nem hagyjuk el az Athleticet!

Aupa Athletic! Beti zurekin!

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr9813579569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Six 2018.01.17. 20:59:25

ez tök érdekes, de mi ez a többes szám első személy?
<modorveszély>

athtleticgugara 2018.01.18. 23:13:30

@Six: Mi, az Athletic. Athletic gu gara!
süti beállítások módosítása