Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Szenzációs szarkalábas

2019. augusztus 20. - athtleticgugara

Mint azt mindenki tudja, Aduriz elképesztő góljával az idény nyitómeccsén Athletic 1 - Barca 0. A felületes szemlélőnek ennyi. Nézzünk kicsit mélyebbre!

aduriz.jpeg

 Jól sikerült felkészülés

Athletic-függőségünk okán, a páran szurkolói csoport törzsgárdájából a legtöbb felkészülési meccset megnéztük, legalábbis a hosszú összefoglalókat. Nekünk általában ezeken a meccseken nem szokott menni, de idén 8 edzőmeccsen egyszer kaptunk ki, háromszor nyertünk, négyszer ikszeltünk, úgy, hogy a Roma ellen nyilvánvaló csalás történt, még az ő játékosuk is elismerte. 12 kapott gólra 19 rúgott góllal válaszoltunk. Ami nagy érdeme Garitanónak, hogy végre megtalálta a Muniainhoz hasonlóan örök ígéretnek tartott Unai López helyét. S hogy beépítette a csapatba a kicsiktől Gorka Larrazabalt, igazából Susaeta helyére, Ohian Sancet-et a középpályára, Viviant a védelembe. (Larrazabal esetében igazi ritkaságról kell említést tegyünk és bár az Athleticnél nem ritkák a ritkaságok, olyan azért még nálunk se nagyon fordul elő, hogy apa és fia együtt játsszon valakivel! Igen, Aitor Larrazabal, Gorka apja még játszott együtt Adurizzal!

Ami a kapusposztot illeti, Iago rengeteget hibázott a nyáron. A bilbaói közvélemény is Simónt követelte a kapuba, aki jó teljesítménye mellett idén begyűjtötte az U21-es EB aranyát is, Unai Nunezzel egyetemben. 

 Stat

Néhány Barca-drukker így kesergett: ezt hogy nem lehetett kibekkelni?! Valóban a Williams-Aduriz csere kissé időhúzónak tűnhetett azoknak, akik nem ismerik Adurizt. Amikor bejött, Tamás kollégával arról értekeztünk, tipikusan most jön egy olyan reménytelenül előrevágott, kasza labda, amit csak az öreg tud megrúgni. Megrúgta. Berúgta. Így a Róka a hatodik legidősebb gólszerző a ligában (38 év és 186 nap). Az Athletic történelmében 30 fölött ő szerezte a legtöbb gólt, 149-et! És hatodik helyen áll a klub góllistáján is 172 találattal. 

 A hosszú búcsú kezdete

Aduriz a szezon végén visszavonul. Egyik szemünk sír, a másik nevet. Már hogy csak május végéig láthatjuk a rendkívül elegáns mozgású támadót, viszont addig láthatjuk még! Öreg csatárunk hosszú búcsúzásba kezdett ezzel a góllal, csak hogy semmiképp se legyen egyszerű a válás. Tavaly a sokáig tartó sérülés, és hát valljuk meg a kor miatt is, mindössze két tizenegyessel - na jó az egyik szintén bejárta a világsajtót - vette ki a részét a csapat pontszerzéseiből. Az idei első labdaérintéséből már gólt szerzett. A mozdulat tökéletességéről így nyilatkozott a volt Athletic, most Barca mester Valverde: "Amikor láttam, hogy Aduriz felveszi a pozíciót hozzá...nem lepett meg, hogy így eltalálja." 

Aztán van itt más helyről is dicséret. Egy hasonló, korszakos csatárzseni, Falcao írt így a twitteren: "Mi nagyszerű gól lőtt Aduriz! Ne vonulj vissza, kérlek!"

Az biztos szerkesztőknek megint át kell rendezniük a Top 10 Aduriz goals videókat! 

 

 Itt, ott, amott

Peru Nolaskoain és Aketxe ezen bajnokságban a Deport erősíti. Eraso és Sabin Merino továbbra is a Leganésban. Inigo Vicentét kölcsönvette az Iraola által irányított Mirandés. Iturraspe szerződése lejártával az Espanolban kötött ki, ahogyan Etxeita a Getaféban. Andoni Lopez idén az Elchében kap lehetőséget.  

 Szurkolói csoport

Jó szokásunkhoz tartva magunkat az bajnokság első meccsét megint együtt néztük páran. Ha lesz meccsnézés, legközelebb kiírjuk a facebookra!

 
20190816_225945.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr3715017028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása