Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

...és akkor Mikel Rico mínusz tízben flangál

2018. február 16. - athtleticgugara

San Mamés oroszlánjai Moszkvában falták fel az orosz medvét. Szpartak - Athletic 1:3!

orosz.jpg

Mikel Rico kabát és sapka nélkül szállt le a repülőgépről a moszkvai mínusz tízes hidegben, miközben mindenki más úgy bebugyolálta magát, hogy a szemén kívül semmi sem látszott. 

A másnapi városnézésen Mikel Rico fedetlen fővel jelent meg.

Mikel Rico az Otkrityije Arénában tartott edzésen rövid ujjú mezben, sapka és harisnya nélkül vett részt.

Vajon a mínusz 10 fok lehet Kuko viagrája a csapat számára? A nagy hideg hatott frissítően a játékosokra?

A Szpartak drukkerei félelmetes hangulatot teremtettek otthonukban. Hatalmas tifókkal és drapériákkal várták csapatukat, és úgy hangzott, mintha azt skandálnák a lelátok egymásnak válaszolva: Yeray - Alavarez. De biztosan nem belső védőnket éltették... 

szpari.jpg

A mérkőzés elejétől fogva szervezett volt az Athletic. Ugyan érdekes volt, hogy Kuko megint padoztatta Saboritot és helyette Lekue volt kénytelen baloldali védőt játszani, de bejött a húzás. Mondjuk a moszkvaiak jobboldala egyáltalán nem tűnt acélosnak. Annál inkább volt rámenős az orosz cséká, a partizánarcú Glushakov, aki az első játékrészben kétszer is próbára tette Herrerínt, méghozzá jó messziről. Az első gólunkig még az 8. percben a kitörő Adurizt egyértelműen szabálytalanul állították meg, de a szabad és a piros lap elmaradt. Keveset volt nálunk a labda, de mindig jól visszazártunk és indítottuk a kontrákat. A 22. percben aztán Raúl Garcia zseniálisan ugratta ki Adurizt - mondjuk nem volt nehéz, mert Aduriz zseniálisan indult be, becsapva két védőt - és a Róka ha már ott volt, elhúzta a kapus mellett is, majd cimbalom-szögből szépen begurította a lasztit. (Ha megnézitek az összefoglalót, úgy tűnhet, mintha a középső védő nem akarná elhinni, hogy Aduriz onnan még kapura teszi...) A gól után kissé feléledt a Szpartak, majd Willy, másik becenevén a Pantera, kihagyott egy jókora ziccert, mert nem tudta átvenni RG második tökéletes labdáját.

A második gól is Raúl kiugrása után született, ezúttal nem hagyták passzolni, hanem irgalmatlanul felrúgták. A szabadot Susaeta végezte el, hogy trükkösen akarta-e vagy csak véletlenül került Aduriz elé a labda végül is mindegy. A 37 éves Aritz Aduriz idén a 12. gólját rúgta az Európa Ligában, 12 meccs alatt!

A félidei mattot az a játékos vitte be, aki rá se ránt a hidegre. A tilitoli végén - a tizenhatoson belül adogattunk a gól előtt - Ricóhoz került a labda, aki lőtt, végül egy hátvédről került a labda a kapuba. Hivatalosan öngól, azonban mi Ricónak adjuk!

0:3 az első 45 percben! Ilyen idén még nem volt!

A második félidőben rögtön az elején eldőlhetett volna a továbbjutás, ismét RG és Willy játszottak össze, de a helyzet kimaradt. Tíz percre rá szépített a Moszkva. És bár lendületet kaptak a góltól a védelmünk valahogy nagyon szilárd lábakon állt tegnap este. Etxeita és Yeray remek kettőst alkottak. 

És akkor Kuko végre megint jót húzott. A 68. percben. Susaeta helyére behozta San Josét és ezzel stabilizálta a középpályát. Jó látta, hogy a Szpartak jobboldala teljesen haszontalan, ezért tulajdonképpen azt fel is adta és abszolút középre koncentrált. Vagy folyamatosan rugdostuk kifelé a labdákat, vagy az oroszok braziljai trükközték túl a támadásokat. A 90. percben Sabin végleg eldönthette volna a továbbjutást, de mellé lőtte a 100%-os ziccert.

Maradt az 1:3 és a hit, hogy mégis elérhetünk valamit ebben a szezonban. Erre a hitre, akaratra és persze jól kigondolt taktikára vasárnap délután nagy szükség lesz, hiszen megyünk a Wandába. Az Atleticónak pedig lesz jobboldala, valamint nem Tasci és Kupetov lesznek a belső védők. Úgy hírlik legalább nem Oblak véd, ha már a mi két kampósunk eltiltás miatt nem játszhat.    

Bizonyságul az összefoglaló:

 

    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr4513673768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása