Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Gyógyszert az impotenciára!

2018. február 12. - athtleticgugara

"Quo usque tandem abutere, Catilina, patientia nostra? quam diu etiam furor iste tuus nos eludet?" - Ugyan meddig élsz még vissza, Catilina, a türelmünkkel? Meddig űz még eszeveszett dühöd gúnyt belőlünk?

Írta Cicero a Catilina-féle összeesküvés leleplezésekor. Most mi vagyunk Cicero és szavainkat Urrutiához és Zigandához intézzük.

zig.jpg

Mert ami az utóbbi két meccsen történt, arra már tényleg nincsenek szavak, jelzők. Február 4-én elhűlve néztük a kezdőt - öt védővel álltunk fel a Girona ellen és a bal szélen a B-csapatból először felhozott Andoni Lópezzel. Nem nagyon értettük enne mi az oka, hiszen Saborit - Balenziaga helyettese - ott ült a padon. Aztán a hatodik percben, amikor López összehozott egy büntetőt, már egyáltalán nem értettük. És amikor a második félidőben a másodikat is Lópezről kaptuk, már a hajunkat is téptük az értetlenségtől. 

Mit akart ezzel Ziganda? Ahogy a lengyel főszurkoló írta: Géniusz Ziganda. 

Illetve mit képzelt, amikor a saját bakija után a Las Palmas ellen a keretbe se hívta meg Lópezt? Hú, hogy ez mekkora pedagógus, nem csak edző meg zseni, de pedagógus is egyben! Fantasztikus. De ezt már megszokhattuk. A jó idénykezdet után - legalábbis az első 3 bajnoki eredménye, a játék maga semmiképp - amikor elkezdett döcögni a gépezet, megtalálta Vesgát - nem ok nélkül, de akkor minek kellett visszahozni? - aztán San José lett a bűnbak. Kitalálta és egyszer vagy kétszer be is jött a Rico - Itu belső középpálya, de hát ez a két faszi inkább vízhordó, mint kreatív játékos. (Nem beszélve arról, hogy azért Ricónak az utóbbi négy meccsen voltak olyan megmozdulásai, hogy égnek állhatott a hajunk.) Nem mellesleg, az üstökösként idén berobbant Córdoba utoljára október végén játszott végig bajnokit.   

Na de, gondoltuk múlt péntek estig, most majd jön a szinte tökutolsó Las Palmas, majd őket jól kitömjük! Aham. Nagy büdös lófüttyöt. Impotens egál.

Nem, nem lehet egy harminchét éves csatár nyakába akasztani egy csapatot. Nem, nem lehet arra apellálni, hogy majd Raul Garcia emberrel együtt berúgja. Nem, nem lehet arra építeni, hogy Willy kétszer-háromszor elszalad majd a szélen. Ide taktika, fondorlat, vezér kell. 

Lehet bravúr nélkül játszani, de akkor hozni kell a kötelezőt. Lehet a kötelezők nélkül, de akkor bravúr kell. Melyik volt meg eddig a szezonban? Egyik sem. Idén huszonkét gólt lőttünk a bajnokságban, ezek közül 6 azaz 6 darab volt büntető, ezekhez jön még két öngól. Tragikus statisztika, miszerint összesen 24 bajnoki találatunkból csak tizenhat született akciót követően! Félelmetes statisztikánk további mélypontjai, hogy összesen hét játékosunk talált be és csak hárman egynél többször.

És akkor Girona után Susaeta lenyilatkozza, hogy "tudunk ebben a szisztémában játszani". Markel, ne vicceljünk már!

Hogy nem ég a ház, azt kizárólag a többi csapat kreténkedésének köszönhetjük. Moszkvában pedig minden bizonnyal már dörzsölik a tenyerüket a csütörtöki EL-meccs előtt...

ui.: Ami legalább félmosolyra adott okot az elmúlt 9 napban, hogy Yeray visszatért és pénteken a csapat legjobbja volt és hogy a pénteki stream spanyol kommentátora Williamst végig Panterának nevezte. Mindössze ennyi a vigasság.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr7213658226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása