Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Visszatértünk!

2018. augusztus 17. - athtleticgugara

...és visszatértünk. Elnézést a hónapokig tartó szünetért de a blog szerkesztője költözésen van túl, ez az oka a hosszú poszttalanságnak. És nem csak a csapat kritikán aluli produkciója. 

Az új mester és a bő keret:

bo_keret.jpg

Sok minden történt a csapat háza táján, ízlelgethetünk új neveket, biztosan tudtom mindent, úgyhogy csak érintőlegesen. Érkezett Ander Capa és Dani Garcia az Eibarból. Yuri Berchiche a PSG-ből.  Remiro vissza az Huescából Unai López a Rayóból. Ők ketten kulcsszereplői voltak annak, hogy előző csapataik feljutottak az első osztályba. Ha már Huesca: Etxeita az újonchoz szerződött, mert minél többet szeretne játszani és erre Bilbaóban kevés az esélye. A tavaly bemutatkozó Andoni López az Almeriát erősíti a következő szezonban. Vesga a Leganéshez került kölcsönbe. A felnőttek között megmártózott Guruzeta, Munoz, Peru Nolaskoain minden bizonnyal a Bilbao Athleticben kapnak több lehetőséget, mint a nagyoknál. Kérdéses még Villalibre sorsa, aki nem sok sót evett meg a másodosztályú csapatoknál az előző idényben.  Kepa a világ legdrágább kapusaként Londonba került a Chelsea-hez és szinte ugyanazon a napon megsérült Iago Herrerín, így az Elchének kölcsönadott Unai Simónt visszarendelte a klub. 

Agur Kepa!

kepa.jpg

Na és van új edzőnk, Eduardo "Toto" Berizzo. A River, a Marseille és a Celta argentin válogatott játékosa edzőként Bielsa tanítvány. Másodedzőként segítette az "Őrültet" a chilei nemzeti csapat kispadján, majd évekig vezette a O'Higgins, majd a Celta Vigo edzője lett három szezonra és két éve Európa Liga döntőbe vezette a galíciaiakat. Vigóból vitte el a Sevilla, ahol egészségügyi problémája miatt nem teljesedhetett ki. Szerencsére meggyógyult, így áll az Athletic rendelkezésére. Az edzőmeccsek alapján kár volna bármit is jósolni, viszont ha megnézzük Toto eddigi staisztikáit, sok gólt fogunk rúgni, de kapunk is rendesen. Olybá tűnik Berizzo nem igazán szeret védekezni.

Hétfő este indul a szezon, este tízkor játszunk a bejegyzésünkben immár harmadszor említett, liga debütáns Huescával, Hogy tévén nézitek, azt felejtsétek el, hiszen Vajna Papa Spíler tv2-je még sehol a láthatáron. Fölöttébb dühítő az  Nemzeti Együttműködés Rendszerének újabb ékes példája.

Hogy milyen lesz a hangulat a San Mamében idén? Az "aktív" szurkolókat tömörítő Inigo Cabacas Herri Harmaila nem túl sok jót ír közösségi oldalain, úgy tűnik Urrutia tovább nyirbálja az amúgy is megkurtított lehetőségeket. Csak az ICHH nélkül csend lesz a stadionban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr3414186487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása