Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Végre behúztunk egy derbit!

2016. október 18. - athtleticgugara

Alig hihető, hogy BL, EL szereplő, szuperkupagyőztes csapatunk 2012-ben verte meg utoljára a Sociedadot. Végre behúztunk egy derbit!

muni.jpg

Elképesztően paprikás hangulatban kezdődött a meccs, gorri-zurri-k faragták a txuri-urdin-okat és vissza. De mondjuk inkább a txuri-urdin-ok érdemelték ki a hentes vagy favágó jelzőket. (Persze a mindenféle következetességet nélkülöző játékvezetés is ludas volt ebben.)  A 16. percben Zurutuza szöglet utáni léc alá vágott labdája után pedig felrémlettek az elmúlt évek borzalmas meccsei. És ez majdnem a teljes elfő félidőre igaz volt, még úgy is, hogy Rulli többször bravúrral mentette meg csapatát a góltól.

A második játékrészt elképesztő elánnal kezdtük: nem kellet sokat várni az egyenlítésre, Muniain indult el bal oldalról, majd mesteri, kapufás gólt tekert az ellenkező oldalra. Nem sokkal később balekolt a kék-fehér védelem, Aduriz pedig könyörtelenül kihasználta a hibát és szépen emelt Rulli fölött a hálóba. Itt még egyenlíthetett volna a Soci, de Gorka bravúrral védte Oyarzabal lövését. És ahogy ez lennyi szokott, kihagyott helyzet után jön a bünti: Adurizról az önzetlenség szobrát lehetne mintázni, átadta a tuti helyzetet Inakinak, aki Munihoz hasonlóan első találatát szerezte. Inigo Martinez betalált még a vége előtt, csak hogy meglegyen a forduló négy fölötti gólátlaga.

 Nem akármilyen derbit láthattunk!

Aduriz és Muniain játéka és góljai (ismét két tizenhatoson kívüli találat!) mellett ismét remekül játszott Yeray. Ha így folytatja a fiatalember, könnyen lehet belőle klasszis, szentségtörés nélkül, akár Gurpegi utódja.

Csütörtökön Genk, vasárnap Real. A Mardid... 

 

Kölcsönjátékosaink, egykori játékosaink és opciós játékosaink szereplése:  

Serrantes hármat kapott a Sevillától otthon, csapata nélkülözte Bustinzát és Unai Lópezt így nem csoda, hogy a Leganes 2:3-ra kikapott odahaza.

Már kieső helyen az első fordulóban minket verő Gijón. 1:2-re kaptak ki otthon a Valenciától pedig Amorebieta és Isma kezdőként, Viguera pedig csereként játszott.

Nem bírt az Alaves a Malagával - 1:1 - Ibai nem, Toquero mintegy negyedórát játszott csereként.

Megszerezte első gólját a Cadizban Santamaria! Ráadásul a hosszabbításban elért találata pontot ért a Tenerifén! Tenerife-Cadiz 1:1.

Gallaretát nem nevezték, a Rayo-Numancia meccsre, amely 3.3-al ért véget.

Guillermo 20 percet kapott a győzelmi ösvényre idegenben visszatérő Elchében, amely idegenben 1:3-ra verte a Zaragozát.

A Levante ugyan toronymagasan vezeti a másodosztályt, de Remiro nem véd egy ideje. Csapata most a Mallorcát kapta el 2:1 arányban.

Kike Solát (Getafe) 3 perccel büntette edzője. Egy nullra nyertek Lugóban. 

Pofonba szaladt bele a Mirandes, 3-0-ra kaptak ki Huscában. Aurtenetxe végigtolta a meccset, míg Guarrotxena ezúttal nem talált a kapuba a húsz perc alatt, amit kapott.

Az Ovideo és benne Gil csendes 0:0-t játszott Gironában, ahol Ramalho volt a védelem jobboldalán.

Ki más lőtte volna a kicsik gólját, mint Villalibre! A kis oroszlánok idegenből hoztak pontot: Navalcareno - Bilbao Athletic 0:1!

Sajnos lányaink lábában benne maradt a hosszabbításos BL-kiesés. 3:1-re kaptak ki Valenciában. 

Az Iberlanda megszerezte első pontjait, az Extebarri B-csapata ellen. Aupa Mikel! Aupa Iberlanda! Puta Indarra!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr5111816181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása