Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Yeraygyógyító Barcaverés

2017. január 06. - athtleticgugara

Hű de irgalmatlanul elkaptuk tegnap a Barcát! Az egész csapat komolyan vette, hogy most igazán nagy szükség van a győzelemre. A mérkőzést, a gólokat és a győzelmet Yeraynak dedikálta a csapat!

icch.jpg

Már délelőtt jó hírek érkeztek, sikerült a műtét és olybá tűnik nem lesz szükség kemoterápiára, és ez a tény igencsak lerövidítheti a fiatal játékos rehabilitációját. 

A gyógyulást elősegítendő az Athletic és a Barca is Animo Yeray pólóban vonult ki az öltözőből (rosszindulatúságom jegyezteti ide: naná, hogy a Barca is, hiszen már többször szóba hozták védőnket a katalán óriással, néha új Puyolként is emlegetik Yerayt).

Nagy elánnal kezdtük a meccset, nyomtuk a Barcát, akik aztán kijöttek a szorításból. Ennek ellenére a 25 percben Raul Garcia remek beadását Aduriz - ki más - fejelte Stegen kapujába. Majd a Inaki bombázta a kapuba Aduriz félelmetes sarokpasszát, pont a 27. percben, amikor az egész San Mames Yerayért tüntetett, hiszen a bekknek 27-es a száma.

És a Barca - a teljes, MSN-nel feláló Barca - nem találta az ellenszert a remekül működő Athletic-gépezet ellen. Az első félidő végén sima 2:0! (Azért nem hagyhatom ki Neymar ekézését, aki igen nagy lelkesedéssel dobálta magát, bárki a közelébe került.)

A másodikban aztán éledezni kezdett a Barcelona. Az 52. percben Messi tökéletes szabadrúgását csak a kapufára tudta ütni Gorka onnan meg befelé pattant a labda, 2:1. Ekkor még semmi ok nem volt a parázásra, annál inkább húsz perc múlva, hiszen az 55. perctől a 80.-ig Itu és RG és begyűjtött 2-2 sárgát, vagyis tíz percet ki kellett húzzunk 9 emberrel. 

És kihúztuk, bár a több tumultuózus jelenet is kialakult a kapunk előtt. Ami Messi góljánál befelé pattant, az a 95. percben kifelé. Elvertük a Barcát!

Mindamellett, hogy a csapat kúszott-mászott-harapott a győzelemért, nagyon tetszetős volt Iturraspe játéka. Remekül irányította az oroszlánokat és pontrúgásai is veszélyesek voltak. Hogy Inaki és Aduriz mennyire érzik egymást arra még nem igazán találtam jelzőket...

 

 (Érdemes nézni De Marcos reakcióját a lefújás után!)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr2612104337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása