Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Mi vagyunk a legnagyobbak... - A Barca-Athletic margójára

2017. február 08. - athtleticgugara

A bejegyzés elnevezését nyilván csak az Athletic drukkerek értik, így talán csak nekik nem szorul magyarázatra a címválasztás.


gull.jpg

Nos amikor Farkas Norbi múlt szombaton valamivel negyed öt után elkezdte sorolni, - miután Raul Garcia kapufát rúgott a harmadik percben - hogy mely csapatok hány pontot szereztek idén a Cam Nouban, eszembe jutott, hogy az istenbe nem tudunk itt nem kikapni 2003 óta. Szóval Norbi sorolja: az Alaves nyert, és pontot az Atletico, a Malaga, és a Real tudott összekaparni Barcelonában. Tehát alapból nem tragédia kikapni ott, hátha még megnézzük azt, hogy az Athletic mit játszott. (És mit játszik általában mindenkivel szemben.)

Mert ahogy az lenni szokott, az Athletic nekiesett a Barcának. Stegennek már a második percben kapufára kellett tolnia RG sunyi lövését, kisvártatva Inaki fejelt olyan helyzetből amilyenből Aduriz két gólt is szerez általában. (A Párduc elég gyors, elég önzetlen, csak a helyzetkihasználásán kellene javítani!) És bár mi egyet sem, a Barca két gólt is szerzett az első játékrészben, a csapat fikarcnyit sem változtatott hozzáállásán és a taktikán. És bár mi egyet sem, a Barca két gólt is szerzett az első játékrészben, a szünetig az volt az érzésem, tudunk kettőt rúgni a Barcának.

Az első félidő végéig így éreztem. Messig góljáig. Azonban ez az ördögi alak, ez a Messi megint kibaszott Gorkával. Valljuk meg, ha Gorka ihletett formában véd - az elmúlt években jó pár pontot köszönhettünk neki - akkor könnyen lehet, hogy mi is sem kapunk ki. (A kapusnak sem Alcacer sem az űrlény lövésénél nem volt szerencséje.)

Azt akarom mondani, ha még nem jött le, hogy az Athletic nem az a fajta csapat, amelyik nekiáll bekkelni. Nem az a fajta, amelyik megpróbál 0-0-ra játszani, vagy egy gólt bekotorni és azt őrizgetni. Az Athletic Bilbao többek között azért is szívünk tárgya, mert mindig a megalkuvás nélküli futballt képviseli. És persze, mi is az öklünkbe harapunk egy-egy olyan meccs láttán, mint amilyent Leganésben játszottunk, vagy a Celta ellen decemberben, de akkor is Athletic gu gara!

A hétvége fő pozitívuma, hogy Yeray már vissza is tért!

És ami a jövőt illeti: már megtervezhető a az új, New Balance által készített mez. Kattints ide az eddigi tervekért! (A jobbra nyilakkal lehet megnézni a terveket.)  

 

Kölcsönjátékosaink, egykori játékosaink és opciós játékosaink szereplése:

Az Alavés 2:4-re nyert Gijónban. Toqui és Ibai nem játszott a vendégeknél - nyilván pihentek a kupaelődöntőre - a hazaiaknál Amorebieta, Isma és Vesga is végigtolta a meccset.

A Leganés versenyt játszik a Gijónnal: már náluk is négy ex-Athletices van. Unai Lopez 63, Eric Morán 77 percig volt pályán az Atléti ellen, míg Bustinza és Herrerin végig játszották a Calderónban elszenvedett 2:0 vereséget.

Ramalho sárgák miatt hiányzott a Gironából, amely 2:1re verte a Valladolidot.

Gil szintén lapok miatt hagyta ki az Oviedo 2:1-es győzelmét hazai környezetben a Mallorca ellen.

Cadiz-Mirandes is 2:1. Egyáltalán említésre méltó, hogy Guarrotxena lőtte a vendégek gólját? Csapat góljainak csaknem harmadát szerzi, 22-ből 8-at vállalt. Aurtenetxe nem játszott a vendégeknél.

Guillermo 74 percet kapott a Tenerifén 2:0-ra kikapó Elchében.

A Numanciát Galarreta vezette győzelemre idegenben az Alcorcón ellen. 2:3-ra nyertek.

Szinte biztos, hogy a kicsik pontokat adtak a két Bilbao-környéki csapatnak. Kettővel ezelőtt kikaptak a kiesőjelölt Amorebietától majd a múlt héten a Sestaóval játszottak 0:0-át, így már 10 pont a lemaradásuk az első helyezettől.

A lányok nem játszottak bajnokit a hétvégén.

Az Iberlanda sajnos kikapott idegenben 1:0-ra a bajnokság élvonalához tartozó Etxebarritól. 

  

     

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr4712237902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása