Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Fényes győzelem - Irabalze argia

2017. március 13. - athtleticgugara

Vajon ki hitt ebben a győzelemben? Ki mondta tegnap 11.59-kor, hogy harmadik idegenbeli győzelmünket az Anoétában szerezzük?! Ki tippelte azt, hogy a hét ponttal előttünk járó Socit megverjük saját otthonában, ami nem sikerült több, mint öt éve?!

 leon.jpg

"...s az iskolába menvén, a járda peremén,
hogy ne feleljek aznap, egy kõre léptem én..."

                                                         (Radnóti Miklós: Nem tudhatom)

Én azt mondom, senki. Bár egész héten nagyon figyeltem arra, hogy a zebrán csak a fehér csíkokra lépjek, hátha elkövetkező két meccsünkből tudunk két pontot szerezni. Így okoskodtam: két ponttal elégedettek lehetünk két előttünk álló csapattól, pláne, hogy a Socitól rabolt pont egyenesen hármat érne a két csapat helyezése alapján. 

Az ömlő esőben úgy kezdtek az oroszlánok, ahogy szoktak. Letámadás, erőfitogtatás, hogy az első 5 perc után a txurri-urdin kerüljön helyzetbe. De Kepa a helyén, felépülve méghozzá. Nemsokára Raúl Garcia "williemszezett" el egy helyzetet, az egész meccsen szinte fickándozó Benat remekül látta meg az ötösről visszafelé mozgó RG-őt, aki hazaiak kapusába rúgta a lasztit. 

Kepával ellentétben kevésbé épületes a spanyolországi bíráskodás, Sanchez Martinez ugyanis nem fújta be az első, a második.... a harmadik büntetőgyanús szituációt aztán csak megállította a 26. percben. Xabi Prieto akasztotta Yerayt a tizenhatoson belül, a büntit pedig Raúl Garcia Rulli hasa alatt a hálóba lőtte. (Már az Aupaathetic oldalon is fórumtéma, hogy idén eddig 9-ből 9 tizenegyest értékesített a csapat! Ugye-ugye, nem volt ez mindig így...) És hogy tovább magasztalhassuk Kepát: az első félidőben kétszer is úgy mozdult ki a kapuból, hogy ereinkben megállhatott a piros-fehér vér, de mindkét helyzetet megoldotta. Ahogy a Juanmi remek fejesénél is parádézott. Látványos fejes, látványos védés.

A második félidő elején úgy látszott Eusebio alapos fejmosásban részesítette a kék-fehéreket: nagy iramban kezdték a játékot, mígnem Inaki lecsapott egy szerencsétlenül passzolt vagy hazaadott labdára és az utóbbi meccsekkel ellentétben kihasználta 100%-os gólhelyzetét. Kettő ide!   

Ekkor nagyon sok volt még hátra, de én olyan nyugodtan ültem a fotelben, hogy a macska mindvégig az ölemben maradt, a kapuk alig forogtak veszélyben. A végén fejelt egy szabálytalan gólt a Soci, meg egy kapufát is, de már onnantól nyugiban lehettünk, hogy Munit Aduriz váltotta a 60. percben. Megváltozott a szerkezet, ha lehet még veszélyesebb lett a csapat: Aduriz előbb rúgott egy kapufát, a vége előtt pedig még védésre kényszerítette Rullit.

Ami biztos, hogyha nem viszik el Donostiából sok borsot fog még az orrunk alá törni a Soci 29-ese, az Odriozola nevezetű - szerintem nem az ő, hanem Inigo Martinez hibája volt a második gól - és Jon Bautista is. Nagy tehetség mindkettő.

Nálunk igazán nagyot játszott Benat - valaki magyarázza már meg, hogy a viharba lehet valakinek ennyire ingadozó a teljesítménye! - illetve Lekue megint bizonyította, hogy abszolúte multifunkcionális játékos. Bizonyára legalább két tüdeje van, meg kopoltyúja meg egy tracheája is, máskülönben ennyit rohangálni képtelenség.

De amúgy is nagyon egyben volt a gárda. Semmi fölösleges csel, labdacipelés. Frankón még az is tetszett, hogy Bovéda mindenféle gondolkodás nélkül egyenesen kirugdosta a labdákat amerre állt. Így kell ezt. Hányszor sóhajtottunk a szezonban, hogy ez most mire volt jó?! Meg hogy miért nem lehet egyszerűen elrúgni a labdát az anyjáig?! 

Behúztunk tehát egy hatpontost, már ami a nemzetközi kupás helyeket illeti. Lesz még ilyen az elkövetkező 11 meccs alatt, nem is egy! Rögtön szombaton délután a fehér Mardid jön a San Mamesbe, aztán április második hétvégéjén megyünk a Villareálhoz. És hatpontos lehet még az Eibar elleni idegenbeli meccs is, de reméljük addigra a fegyvergyárosok elszállnak az élmezőny közeléből...

És még valami. Általában megpróbálom kizárni a kommentárt amennyiben magyarul nézek meccset, de Méhes Gábor igen nagyot közvetített tegnap! Semmi Farkasnorbi-féle agyonbeszélés, szinte tökéletes volt! Köszönjük Gábor!

Kölcsönjátékosaink, egykori játékosaink és opciós játékosaink szereplése:

Az Alavés Toqueróval és Ibai-val a kezdőben idegenben verte a Malagát, de egyikük sem játszott végig.

A Leganés idegenben szerzett bravúrpontot a Sevillától. Herrerin és Bustinza játszottak a meccsen.

Szintén bravúrpontot szerzett a Gijón Valenciában, ott Vesga képviselte az Athleticet.

Aketxe nélkül verte a Cadiz 1:0-ra a Rayót.

Ramalhóval idegenben nyert a Girona és most már nagyot kell balekolniuk ahhoz, hogy ne jussanak fel az első osztályba, történetük során először.

Mit gondoltok ki lőtte a Mirandés pontot érő gólját? Naná, hogy Guarrotxena. A Murcia ellen volt eredményes hazai pályán.

Numancia - Oviedo 0:0 Galarreta játszott a hazaiaknál, Gil nem a vendégeknél.

Elche - Alcorcon 0:0. Guillermo 74 percet kapott.

A lányok továbbra is menetelnek, ötödször győztek zsinórban és az ötödik helynek állnak a bajnokságban.

A kicsik ismét kikaptak és sodródnak a középmezőny felé.

És a végére egy igazi bombahír! Miután az Iberlanda edzője két tréningről és egy bajnokiról is hiányzott mindenféle indoklás nélkül, a prezi kirúgta és ő maga vette át a gyengélkedő Arankudiaga-i csapat irányítását. És lám-lám, mit tesz egy elhivatott és képzett edző "érkezése" a csapat utóbbi két meccsét behúzta! Erre mondaná Mikel: Bery, bery good trainer! Mmmm!

 

 

 

 

 

 

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr5112334693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása