Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Egy hét, három meccs, kilenc pont...

2017. május 02. - athtleticgugara

Egy hét, három meccs, kilenc pont, hat rúgott, egy kapott gól. Ez volt április utolsó hetének mérlege az Athletic számára.

erge.jpg

Kérem a Liga legjobb csapata vagyunk az elmúlt 5 mérkőzés alapján! És ami még jobb, mostanában igazán gyomorgörcs nélkül ülhetünk a képernyők (tv vagy monitor) elé, hiszen a csapat ellenállhatatlanul játszik: az ellenfeleknek nincs ellenszerük. És ez a megállapítás akkor is megállja a helyét, ha motiválatlan csapatokkal játszottunk. Persze ez nem teljesen igazi, hisz az Eibar Európára pályázik.

Az utóbbi hét vívmánya az is, hogy már nem számítunk kutyaütőnek idegenben, hiszen két kis jóindulattal közvetlen riválist is a San Mamesen kívül páholtunk el, még ha az Ipurruában nem is érdemeltünk győzelmet. (Avagy a francokat nem, Raul Garcia jóval a 90.perc után született gólja a feltétel nélküli küzdőszellem dicsérete.)

Most megint szép minden. Megvannak a gólfelelősök: Aduriz, Muni, RG és viszonylag szilárd a védelem. (Raúl Garcia legeredményesebb szezonját futja evör. Mily levegő lehet Bilbaóban amitől így érnek a korosodó támadok?!) A jövőtől kicsit aggódhatunk: ki jön, ha Valverde megy. Illetve meddig marad együtt a Yeray-Laporte belső védőpáros, amely egy évtizedre is megoldhatná a védelem központját. No meg Williamsért is sorban állnak a pénzügyileg topklubok.

De ami a közvetlen jövő illeti: A Mister azt mondta mindhárom hátralévő meccset mag akarja nyerni - Jó. Hátha nem ez lesz a hattyúdala az Athleticnél! - és az Eibarhoz képest már csak egy pont kell, természetesen akkor, ha a Barca megnyeri a kupát.

Kölcsönjátékosaink, egykori játékosaink és opciós játékosaink szereplése:

Idegenben nyert az Alavés. Toquero és Ibai csapata biztos bennmaradó fordulók óta és május 27-én kupadöntőt játszanak a Barcával. Eddig Toqui 21 meccsen egy, Ibai 25 meccsen 5 gólt vállalt.

A Leganés simán kikapott az Eibartól a hétvégén így még 3 pont kell a tuti bennmaradáshoz. Kapusaik tőlünk vannak: Serrantes sérüléséig 13, Herrein 20 meccsen védett eddig. Bustinza 21 meccsen gól nélkül áll, Unai López 23 meccsen kétszer volt eredményes,  Erik Morán 11-szer lépett pályára. 

A Gijón bennmaradására nem sokat tennék, hisz nem szabad hibázniuk. Amorebieta 26 meccsen játszott, Isma Lopez 24-szer, A szezon közben kölcsönadott Vesga 14 mérkőzésen egy gólnál jár, Viguera 16 meccsen egynél. 

A Mirandés gyakorlatilag kiesett az másodosztályból. Guarrotxena 36 meccsből 8-szor tudott a kapuba találni, Urko Vera 12 meccsen 5-ször. Aurtenetxe nevéhez 1 gól fűződik 17 pályára lépés alatt. 

Kiesés közelbe ügyeskedte magát az Elche, pedig jól rajtoltak. Guillermo 32 meccsen 5-ször talált be.

A középmezőnyben végez majd a Numancia. Ruiz de Galarreta 31 meccsen 2 gólt lőtt, Inigo Perez 33 meccsen egyet, Cica Sola eddig hétszer lépett pályára eredmény nélkül.

Exteberria csak epizódszerephez jut a Valladolidban összesen 3 meccsel.

Furcsa volt Gil szerepe az Ovideóban. Eleinte minden meccsen kapott lehetőséget utána viszont kikerült a csapatból, így 14 meccsen lépett pályára.

Egyelőre osztályozós helyen a Cadiz. Santamaria 12 meccsen 2 góllal, Aketxe 10 meccsen szintén kettővel vette ki a részét a menetből.

Története első La Ligájára készülhet a Girona, Ramalho 26 meccsen 2 gólt lőtt már.

A Bilbao Athletic a középmezőnyben végez, esélye sincs a rájátszásra.

A lányok három fordulóval a vége előtt az ötödikek. Valószínűleg maradnak is ott.

Az Iberlanda kikapott hétvégén: jelenleg három ponttal előzik meg a legjobb kiesőt, a bajnokságból két forduló van még hátra. Izgalmas lesz, de tudjuk az elnök úr nem ismer sem tréfát, sem lehetetlent!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr6512473783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása