Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Huhh...háh...Na mer azért!

2017. november 24. - athtleticgugara

Minden jó, ha vége jó, mondhatnánk, de ez a kilencven perc sok ősz hajszálba, rágott körömbe, idegeskedésbe került ám. Nem is tudom, hogy volt-e valaha olyan, hogy felálltam egy Athletic-meccs elől. 

willy.JPG

Mi volt ez az első 25 perc? A gól előtt Iago már négy parádénál járt, egyszerűen érthetetlen, hogy Ziganda miért nem parancsolt rá Lekue-ra, hogy ne hagyjon levegőt Mittelstadtnak. A húszéves bal szellő parádésan tekergette be a labdát, mígnem egyszer Herrerín sem tudott hárítani. Két fejes gól egy félidőben...

Ezalatt mi egyszer sem jutottunk el Dárdaiék kapujáig. Ennyi idő elteltével egyértelmű volt, hogy Aketxe helyét rosszul határozta meg Kuko, kreativitásából alig érződött valami, és mivel apró játékosról van szó, azt az agressziót sem tudta pályára vinni, amit Raul Garcia képvisel. Bizony-bizony Aketxe helye nem Aduriz mögött van!

Aztán szerencsére jött az első tizi. Szerencsére, mert láttunk már ilyen szituációt továbbengedni játékvezetőtől. És szerencsére Aduriz nagyon megtanulta helyezni a büntetőket. És szerencsére Ekkor elment a stream, és nem láttam a Hertha második gólját.

Második félidő, cserék, meddő fölény, de kicsit látszott a berlinieken, hogy az első játékrészben nagyot hajtottak. Itu és Susaeta beállítása stabilizálta ugyan a csapatot, de nagy helyzeteink így sem voltak. Aztán kaptunk még egy tizit, amit Aduriz ha lehet még jobban helyezett, hiába érezte a lövést a berlini kapus. 

Aztán jött a 81. perc és Willy. Szemfüles kontra után Williams a már negyedik pontot szerezte a csapatnak az östersundi egyenlítés után! (Azért valljuk be őszintén, ha egy ilyen gót kapunk egy hétig anyázzuk a bírót. Pláne, ha kiesünk az EL-ből.)

Ez a győzelem az akarat diadala volt, Kukóé semmiképp. Megint nem volt játékunk. A sokszor csapatba követelt Aketxének eléggé balul sült el a meccs. Herrerín kap 25%-ot a győzelemből, a bírónak is adhatunk 25-öt, a maradék meg a küzdőszellemé, amit azért megőriztek a fiúk, hiába Kuko kontárkodása. 

De Lvovban nem kaphatunk ki. Az lesz a szezon meccse. Az előlő két szezonmeccsét - Östersund és Hertha otthon - megnyertük...  

Luis Bonini emlékéért is hajtottak az oroszlánok. Bielsa segítője, aki Bilbaóban is segítette Az őrült munkáját, tegnapra virradóra hunyt el. Nyugodjon békében!

boni.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr3513365081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása