Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Ez biza baszk liga lesz

2016. augusztus 16. - athtleticgugara

Soha nem fordult még elő a történelemben, hogy öt baszk csapat induljon a spanyol bajnokságban. A Primera Divisiónban is összeáll a Laurrak Bat*!

lau.jpg

Kérem szépen történelmi szezon lesz az előttünk álló a Ligában, mivel Baszkföldet 5, azaz öt együttes képviseli! Jelesül az Athleticen kívül ott lesz a Real Sociedad, az Eibar, a liga "legkisebb településű" csapata. Az Osasuna, két év után jutott ismét a legjobbak közé. Az Alavés pedig tíz éve nem volt elsőosztályú. Így spanyolországi Baszkföld minden tartománya - Bizkaia, Guipuzkoa, Alava és Navarra is ad csapatot. A Liga egynegyede baszk az idén!

Ráadásul ott lesz még a Leganés is, ahová legalább két játékosunk - Bustinza, Unai Lopez - kölcsönbe kerül, de lehet, hogy Guillermo is. (Azért fontos számunkra a sok baszk csapat jelenléte, mert így közelbe tudjuk kölcsönadni a Bilbao Athleticből kikerülő játékosokat, illetve esetleg jövőre felfigyelhetünk olyan spílerekre, akik valahogyan nem kerültek játékosmegfigyelőink látószögébe.)

Egyébként zömmel a másodosztályban játszanak a kisoroszlánok. Remiro a Levantéban véd majd, Etxebarria Valladolidban, Iriondo az Elchében játszik. Olybá tűnik Aurtenetxe a Mirandést erősíti és a következő néhány napban egy-két játékosnak eldől a sorsa. (Kíváncsian várjuk mi lesz Cica Solával, Viguerával, az előző szezon végén súlyos sérülést szenvedett Aketxével és marad-e az első keretnél Saborit, Vega és Gil.)

Izgi napok jönnek! 

*Laurrak bat - képünkön a címer - azaz a Négyek. Történelmi Baszkföld hét tartományát (Bizkaia, Guipuzkoa, Alava, Navarra, Lapurdi, Zuberroa és Alsó-Navarra) nevezik Zazpiak Bat-nak, azaz Heteknek. Ebből ered, hogy a spanyolországi rész négy tartománya a Laurrak Bat.   

Update! A Hoffenheim ellen bombagólt szerző Gil a következő szezonban az Ovideo csapatát erősíti! 

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr5010415364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása