Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Sassuolo: sötét ló

2016. szeptember 15. - athtleticgugara

Mai ellenfelünk az Európa Ligában az közép-itáliai Sassuolo. Lássunk róluk alapinformációkat!

sassuolotifosi2.jpg

A Serie A-ban tavaly hatodik helyen végzett Reggio Emiliában székelő Sassuolo születését a helyiek 1920-ra datálják. Az amatőr focinak 1966-ban lett vége, amikor két klub, a Sassuolo Sportiva és a Sassuolo Football Club egyesült. Azonban még negyven évet kellett várniuk igazi sikerekre a rajongóknak. 2006-ban a Serie C-be jutottak, majd egy évre rá Allegri edzősködésével egyel följebb. majd a 2012-13-as szezon végén Di Francescóval a kispadon a legmagasabb osztályba. Azóta tagjai a Serie A-nak, tavaly pedig elég pontot gyűjtöttek ahhoz, hogy a nemzetközi porondon is megmérettessenek.

Stadionjuk Mapei névre hallgat, nyilván a főszponzor miatt, mintegy 23 ezren férnek bele, minden bizonnyal telt ház lesz első európai meccsükön. 

Sikeredzőjük, Eusebio Di Francesco több csapat mellett a Roma kiváló támadó középpályása is volt egykor, nyert bajnokságot Tottival. Edzőként a Leccénél és a Pescaránál dolgozott mostani csapata előtt. Munkáját dicséri, hogy ez az ötödik szezonja a Neroverdinél (egy kis szünettel 2014 elején).

A csapat finoman szólva sem sztárgárda. Legnagyobb nevük a már igencsak öregecske, Paolo Cannavaro már 35 éves, viszont ami az Athletic-drukkereknek feltűnhet, hogy mindössze négy légiósa van a Sassoulónak. Tavaly 61 pontot gyűjtöttek, plusz kilences gólaránnyal. Legjobb gólszerzőik, Berrardi, Defrel és Sansone, egyaránt 7-7 gót rúgtak. (Utóbbi azóta a Villarealhoz szerződött.) 

A mostani bajnokságban először legyőzték idegenben a Palermót, majd otthon kaptak egy hármas a Pescarától és idegenben egy rúgott gól mellett szintén hármat a Juvétól. Az EL selejtezőiben először a Luzern verték 4-1-es összesítéssel, majd a Crvena Zvezdát hasonló arányban. 

Vagyis igazi fekete ló a Sassuolo, egész biztosan egységes csapat, amit olyan közönség támogat majd amely még sosem látott nemzetközi mérkőzést. Reméljük belerondítunk ünnepükbe!

 

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr4511706821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása