Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Mihály nap Bilbaóban

2016. szeptember 26. - athtleticgugara

Történt, hogy szombat kora este az Athletic elkapta a Sevillát és már négy győzelmet számol sorozatban. Balenziaga első gólját szerezte!

bale.jpg

Végre kijött a lépés a csapatnak! Már az első percekben látszott, itt kevés gólnak esélyes sincs, a csapat nekiesett a Sevillának. A mezőnyfölény a 26.percben érett góllá, egy trükkös szögletvariáció után Mikel San José gyömöszölte a labdát a hálóba.

Sajna a második félidő elején megint összebaloldaloskodtunk egy gólt. Hogy e fenébe jöhetett Nasri egyedül középen?! (Kepa a gól előtt ismét hatalmasat védett!) Azonban a hetek óta remek formában lévő Balenziaga egy remek találattal tulajdonképpen eldöntötte a meccset. Mikel Balenziaga felnőtt pályafutásának első gólja volt ez, amiért meg is búbolták az öltözőben! 

A habot Aduriz tette fel a tortára, miután az ostoba Sirigu leütötte a tizenhatoson belül, egyből piros a kapusnak, az öreg meg berúgta Iborrának, mivel a vendégeknek már nem volt cseréjük.  

Astarloza szurkertársunk, a honlap fórumában remek leírást adott a csapatjátékról, és hogy hogyan sikerült megbénítani a szélvészgyors Sevillát:

"Arra gondoltam tegnap, hogy a Sevilla középpályásai veszedelmesen jól passzolnak, főleg Nasri. Nem is nagyon tudtunk velük mit kezdeni, de pont az volt Valverde zsenialitása, hogy máshová fókuszált és egy laza 20 méterrel előrébb helyezte a fő pontot. A Susa, Aduriz, Inaki hármas, és esetenként RG is már a tizenhatosnál letámadta a védőket, ami nagyon jól működött, mert ezzel meg lett ölve a labdakihozataluk teljesen, és nem nagyon tudtak addig sem eljutni, hogy Nasri vagy Correa egyáltalán labdát kapjanak. Emiatt a labdabirtoklási fölényük abból állt, hogy a védőik hátul toszogatták egymásnak a labdát, és amikor már végképp nem tudtak vele mit kezdeni, akkor céltalanul előrebaszták, amit San José, Yeray vagy Laporte könnyedén fejelt vissza. Kockázatos húzás volt, mert rengeteg labda nélküli futást igényel, emellett nagyon el volt szakadva egymástól a két szűrő, és a négy támadó. Ha a kettő csapatrész közötti területre be tudott jutni a Sevilla, rögtön veszély volt a gól is ebből született. De mivel ezt nem tudták sokszor megcsinálni, így csírájában volt megölve a játékuk, és egyáltalán nem tudták kihasználni az erősségeiket. Nagyon jól kitalálta Valverde, Két embert emelnék ki, Susa és Yeray. Előbbi játéka nem volt látványos, mert keveset találkozott a labdával, de nagyon hatékonyan vett részt abban a munkában, amit írtam, kulcsszerepe volt a meccsen Yeray pedig rettentő kellemes meglepetés volt, nem gondoltam volna, hogy ennyire jó belső védő. Most láttam először játszani, de engem ennyivel meggyőzött. Haragudtam Valverdére, amiért nem igazolt Gurpe helyére senkit, de a tegnapi meccs után azt mondom, nem is kellett. Üdv a csapatban, nem tudtam, hogy van egy ilyen kaliberű védőnk :). Szép volt fiúk!" 

Kölcsönjátékosaink, egykori játékosaink és opciós játékosaink szereplése:  

Hogy lendületbe jött Valencia annak kárát e fordulóban az Unai Lópezt 60 percig, Serantest végig foglalkoztató Leganes látta. 

Ötöt kapott otthon a Gijón, Amorbietával, Viguera és Isma nélkül a Barcától.

Az Alavés ma este a Mendizorrozában játszik a Granadával.

Ki más lőtte volna a Mirandés győztes gólját, mint Guarrotxena, aki csapata góljainak majdnem felét szerezte eddig! Mirandes-Tenefrife 3:2. Aurtenetxe az első félidőben játszott.

Kike Sola 65 percet kapott kezdőként a Getaféban amley otthon égett 2:0-ra a Ramalhóval felálló Girona ellenében. 

Galarreta Numanciája otthon verte 2:1-re a Zaragozát. Inigo 85 percig volt a pályán.

Gil középhátvédként végigjátszotta az Ovideo idegenbeli meccsét: a vendége 2:0-ra verték a Santamariát nélkülöző Cadizt.

A Levante Remiro nélkül verte 0:1-re a Guillermót végig játszató Elchét.

Etxeberria továbbra sem mutatkozhatott be a Valladolidban. 

A kicsik 1:1-et játszottak otthon az Arenas ellen. Villalibre rúgta gólunkat.

A lányok 7 góllal küldték haza a Tacuensét! 

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr6211743755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása