Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Jön a bécsi gyors és az új mezgyártó!

2016. szeptember 29. - athtleticgugara

Ma este a Rapid látogat a San Mamésba, július elsejétől pedig új mezgyártója lesz az Athleticnek.

rapi.jpg

A zöld-fehér bécsi csapattal nincs közös múltunk. Először találkozik a két csapat. Az Athleticnél egy évvel fiatalabb Rapid tavaly a második helyen végzett a bajnokságban, a harmadik selejtezőkörben kezdte az Európa Ligát. Egy fehérorosz csapat után a Trencint verték ki. A magyar Athletic szurkolók számára legérdekesebb játékosuk a 20 éves Szántó Tamás (a lapok baszkföldi mutációi is említik!), aki kilenc éve pallérozódik az osztrák fővárosban. (A bejegyzés szerzője írt is az Iberlanda nevű bizkaiai csapat elnökének, (aki családi kapcsolatok révén ismeri az Athletic női csapatának kapusedzőjét) hogyha alkalom nyílik rá a kapusedző úr mindenképp hívja fel Valverde figyelmét a magyar tehetségre! Mindezt azon megfontolásból is tette a blogger, mert nemrég vesztett pontokat az Athletic hazai pályán magyar gólnak köszönhetően. (Az elvakult rajongók, akik a betliket is számon tartják, nyilván emlékeznek, hogy 2012-13-as szezonban a Ironi Kiryat Shmona nevű izraeli csapat Lencse Laci góljával - bár innen nézve balszerencsésen megpattant rajta a labda - még vezetett is.) Laporte kicsit megsérült, rajta kívül Kepa, Eraso és Elustondo maradt ki a keretből.

Ma este reméljük nem szívja majd vérünk magyar támadó, Athletic-Rapid ma este 21.05, San Mames.

Másik hír, hogy új mezgyártója lesz a csapatnak. A bostoni székhelyű New Balance az utóbbi években szépen nyomul a fociban. A Sevilla, a Porto, a Pool már idén is NB-ben nyomják, jövőre a Cityvel együtt mi is. Elég jó szerződést kötött Urrutia, a Nike 2,5 milliójával ellentétben új beszállítónk évi 3,5 eurót perkál a klubnak. A New Balance lesz az Athletic történetének hatodik mezgyártója, az Adidas, a Kappa, a saját gyártás, az Umbro és a Nike után.

A felsorolt csapatok mezei ebben az idényben elég szépek, letisztultak, bízzunk benne, hogy a következő évben nekünk is valami hasonló lesz!

 

 

 

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr8711751375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása