Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Parádés gólpassz elsőre! - Athletic-Eibar 3:1

2016. december 05. - athtleticgugara

Sima 3:1 vasárnap délután. Akinek igazán emlékezetes marad: Asier Villalibre!

villa.jpg

És így aztán nyilván nekünk is egy kicsit, hiszen újabb Lezama nevelés, a 19 éves, marcona külsejű Villalibre remek gólpasszal mutatkozott be első felnőtt bajnokiján. (Nevet, mezszámot megjegyezni!)

Az első félidőt felejtsük is el gyorsan, mindkét oldalon rengeteg hibával játszottak a (baszk)csapatok. Hogy a félidőre nyugodtan mentünk az Benatnak köszönhető, aki idén másodszor rúgott gólt a tizenhatoson kívülről. (Az elsőt ugyebár a Rapidnak bombázta.)

A második félidőt agilisan kezdtük, és a tizedik percben Williams megfutotta emberét és okos köténygólt rúgott Riesgónak. Hogy legyen miért aggódnunk az Eibar is betalált - védelmünk tegnap főként Laporte miatt gyengélkedett - de ennél többet képtelenek volta produkálni a "fegyvergyártók". 

Hogy tuti legyen a győzelem a 85. percben élete első felnőtt bajnokiján pályára lépő 19 éves csatár tehetség Villalibre mesteri passzal gólhelyzetbe hozta Muniaint, aki Inakihoz hasonlóan másodszor találta a hálóba ebben a szezonban. 

Érdemes kicsit figyelni a jövő Athleticjét, ahogy Valverde sorra illesztgeti be a kisoroszlánokat! Tegnap 8 huszonöt évnél fiatalabb játékos kapott lehetőséget. És a kampós dumagépek nélkül is tudtunk három gólt rúgni!

Már csak hármat kell aludni Bécsig!

Kölcsönjátékosaink, egykori játékosaink és opciós játékosaink szereplése:

A Gijón kiesési rangadón 3:1-re verte az Osasunát. Amorebieta és Isma végig pályán volt, Viguera 79 percet kapott.

A Leganés gól nélkül rabolt pontot a Villareáltól. A kaput a kölcsönadott Iago védte, Bustinza végi robotolt, Unai Lopez 20 percet kapott.

Az Alaves viszont pontokat vesztett, 1:0-ás vezetés után nem tudták megverni a Las Palmast. Ibai 70, Toquero 5 percet játszott.

Gil időhúzó csere volt az Oviedóban. hazai pályán 1:0-ra verték a 'Nasticot.

Ramalho 71. percben szerzett találatával nyert 2:1-re a Girona a Remirót nem játszató és gyengélkedő Levante ellen.

Megint nyert a Mirandes! 1:0-ra hazai pályán az Elche ellen. Guarrotxena 56 percet kapott, Aurtenetxe nem játszott míg a vendégeknél Guillermo a második félidőre állt be.

A Numancia hazai pályán 1:0-ra verte az Almeriát, Galarreta végig játszott a győztes csapatban.

A kicsik nem lőttek gólt idegenben, de nem is kaptak: Fuenlabrada-Bilbao Athletic: 0:0.

A lányok otthon ikszeltek a Socival, eredmény: 1:1.

Az Iberlanda idegenben 2:0-ra nyert a Larramendi ellen. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr6712024187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása