Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

A feltámadók

2017. február 13. - athtleticgugara

Hatalmas feltámadásokat visz véghez a csapat ebben a szezonban. Ennek a kárát szombaton a Depor látta.

adumuni.jpg

Ismételten hátrányból nyertünk. 32 tétmeccsünk felét nyertük meg eddig. A bajnokságban 10 győzelmünk van és ezek felét hátrányból szereztük - Soci, Celta, Depor, Gijón, Valencia ezek mellé jön még a Sassuolo elleni hazai EL meccs. Vagyis félelmetes tartása és lélektani ereje van a csapatnak!

Így volt ez a Depor ellen szombaton. Az első félidőben mindössze kétszer rúgtunk kapura, nem is érdemes beszélni erről a játékrészről, hacsak az ember nem akarja haját tépni.

A másodikban viszont azt az Athleticet láttunk, amiért annyira oda vagyunk meg vissza. A kezdőrúgástól kezdve látszott, hogy a Depor csak nagy szerencsével vihet el pontot a San Mamesból. A hetek óta bombaformában játszó Muniain rúgta az egyenlítő gólt - Aduriz talán valaha volt legerősebb fejesét követően. Az akaraterő és a lelkesedés mintaszobra most Muni, aki a Gijón ellen is beugrós-bevetődős gólt szerzett, ugyanígy a Depor ellen, ahol megint be kellett dobnia magát, hogy elérje a labdát, sőt úgy nézett ki, mintha a védő rúgta volna be Muniaint a labdával együtt. Le a kalappal!

Aztán meg jött Aduriz, a szülinapi góljával. 36 éves lett szombaton az öreg Róka. Zorionak! Amikor Villalibre cseréhez készülődött azt hittem Adurizt hozza le a mister. Azt milyen jó, hogy fönt hagyta!

Mindenesetre a csütörtöki Apoel-elleni mérkőzést jó volna simán lehozni, hogy nyugodtan mehessünk Ciprusra. Hiszen a szigeten eléggé vad támogatásra van kilátás a hazaiak szurkolóik részéről. Ahogy Mikel mondta, amikor kérdeztem, hogy volt-e már Cipruson: "No. Very, very bad supporters!"

Kölcsönjátékosaink, egykori játékosaink és opciós játékosaink szereplése:

Ex-athletic játékosok kiesési rangadóján: Leganés-Gijón 0:2. Herrerín nagyot balekolt a Gijón első góljánál, Bustinza játszott még a hazaiaknál. A Sportingnál Amorebieta és Vesga végig tolták, Ismát lecserélték.

A hét közben története során először kupadöntőbe jutott Alavés 0:6-ra leadta a meccset május végi ellenfelének a Barcának. A zakóból nem vette ki részét sem Toquero, sem Ibai: ők pihentek az elődöntő után.

Elche-Murcia 1:1, Guillermo 64 percet kapott.

Az Ovideo Gil nélkül verte idegenben 0:2-re a Mirandést. Guarrotxena végigjátszotta a meccset, Aurtenetxe padozott.

Galarreta ismét főszereplője volt a Numancia 1:0-ás győzelmének ezúttal a Reus Deportiut verték. 

Pazarul debütált Akertxe a Cadizban! A 67 percben lépett pályára és egy minutummal később már gólt is ünnepelhetett, egy szabadot mesterien csavart a kapuba! Getafe -Cadiz 3-2. Santamaria nem volt a keretben a vendégeknél.

Ramalho Gironája gól nélküli döntetlent játszott Almeriában, továbbra is jó esélyük van a feljutásra.

Az Athletic B gól nélküli meccsen ikszelt az Arenas otthonában.

A lányok a Tacuensét verték idegenben 0:2-re.

Ugyan az Iberlanda egy pontot megmentett a listavezető Artibai ellen, az 1:1-es döntetlennel osztályozós helyre került Mikel elnők úr csapata.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr7612253920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása