Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

A kötelező (&?#!ßĐ!)

2017. február 27. - athtleticgugara

Tegnap este, szerényen, halkan, óvatosan tette a kötelezőt a csapat, azaz egy pici, szűkreszabott, ütött-kopott zakóval küldtük haza a Granadát.

laurrak.jpg

Hohó! A meccs előtt a múlt és a jövő, azaz Iraola és Villalibre 292-es számú mezzel ajándékozta meg a Mistert, azaz Valverdét, hiszen a Txingurri rekordod állított fel azzal, hogy a Granada ellen 292. alkalommal ült a kispadon. (Itt érdemes válaszolnunk a facebookon feltett kérdésre. A hozzászóló Valverde jövőjét fejtegette a csütörtök-pénteki gyászhangulat okán. Nos a Hangya szerződése e szezon végén lejár. Már kétszer is hívta a Barca. Most Luis Enrique megbízásán nem gránitszilárdságú a pecsét. Bármi lehet, az is, hogy Valverde a május végén szedi a sátorfáját, azonban kirúgni sosem fogja Urrutia... az azonban igen nagy kérdés, kivel kezdi a felkészülést a csapat.)

Szóval Valverde 292. Ehhez képest elég meglepő húzás volt, hogy Saborittal középső védőt játszatott, egy félidőig. Lehet csak kísérletezett edzőbá, mert ugyan nem mi kaptuk az első gólt, de szinte egyből kaptunk egyet - jézusom hogy futott össze előtte Yeray, Saborit meg Benat! - miután Susaeta betalált. Félidei nyugalmunkat a Benat-Susaeta-Lekue hármas biztosította, miután kaptunk egy teljesen hülye szabadrúgást - totál világtalan volt a bíró és szerintem ma már nem is tudja miért adott közvetett szabadot a 16-on belül 50 centire - és azt Lekue okosan belőtte az alsó sarokba. 2:1. (Most írt Ricsi, aki ex-kapusként igazán jól tudja a szabályokat, hogy teljesen jogos volt a szabi, mindegy, hogy a kapus beleért-e a labdába lábbal, mielőtt megfogta!)

A második játékrész igazán szerencsésen alakult a mi szemszögünkből, hiszen a vendégek egyik középpályása vagy 35-ről eresztett meg egy lövést, ami a kapufáról kifelé pattant. Ekkor azért érezni lehetett, hogy egy nem kieső csapat, most komolyan megizzasztana minket. 

És meccslezáró gólunknál is Fortuna kegyeltjei voltunk: Ochoa - amúgy baszk név - nem volt elég határozott egy magas labdánál, amiért San Joséval harcolt. És mivel Mikel nem halott sípszót, szépen bevágta a potya labdát. 

Köszönjük szépen, győzelmet nem kell magyarázni. Illetve 3 pontot nem kell magyarázni, a győzelem majdnemhogy elmaradt. A győzelemben van valami fenséges, felsőbbrendű, ez meg egy sima nyerés volt.

Csütörtökön este megyünk Sevilla piros-fehér részébe. Na az nagy vizsga lesz... 

 

Kölcsönjátékosaink, egykori játékosaink és opciós játékosaink szereplése:

 

A 10 emberrel pontmentő Gijónban ezúttal csak Amorebieta és Vesga játszott, otthon ikszeltek a Celtával.

A Leganés legázolta a Deport! A 4:0-ás győzelemből kezdőként csak Herrerín és Morán vették ki a részüket. Unai Lópeznél meg átszakadt valamiféle gát: csereként beállva lőtt tetszetős gólt, csakúgy mint múlt héten Barcelonában.

És hogy legjobb legyen minden: az Alavés otthon fordított a Valencia ellen. Ibai lőtte csapata egyenlítő gólját és a végére Toquero is beállt. Alavés-Valencia 2:1.

A Cadiz idegenben 3:0-ra mészárolta le a Numanciát. A hazaiaknál Galarreta végig játszott, Szendrei Pepe egykori csapatának keretében nem volt ott Santamaria, de Aketxe ismét, alig tíz perc játék után betalált. Azért az nem rossz, ha valaki középpályásként 63 perc alatt már két gólnál jár!

Iriondo 82 percet volt pályán, Guillermo nem játszott az Elchében, amely jó rajtot követően középcsapattá silányult. Elche-Huesca 1:1.

Ramalhóék rámentek a feljutásra, aminek kárát ezúttal a Guarrotxenával, Egüarasszal és Urko Verával felálló Mirandés látta, hazai pályán. Mirandés-Girona 0:2. 

A lányok a Santa Teresát verték a Lezamában 2.1-re.

A Bilbao Athletic csak szenved, mióta Villalibre a nagycsapat keretében van. Ezúttal a san sebastian-i Reyes otthonában játszottak 1:1-et.

Mikel Medina Ria úr csapata - már ő az edző is! - az Iberlanda, kiesési rangadón 2:2-es döntetlent játszott hazai pályán a CD Berriz ellen és négy pontra távolodott a bentmaradást jelentő helyektől. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr3912298459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása