Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Real után, de inkább tízzel a vége előtt

2017. március 30. - athtleticgugara

A második hazai vereséget - ennyi elég is lesz, köszi - a Real mérte ránk a Barca után. Még tíz forduló van hátra, nézzük mit hozhat az április és a május!


valv.jpg

Nem játszottunk rosszul a Real ellen, de igazán jól se. Benat megint képes volt arra a szintre süllyedni, amikor hátba rugdossa saját csapattársait és Raul Garcia is leginkább arra hagyatkozott gólpasszán kívül, hogy verbálisan és tettlegesen is ossza a vendégeket. Williamst be kellene irtani egy rendes bokakiforgatós-kapubapasszolós tanfolyamra, mert bár hihetetlen a sebessége, a góllövéssel igencsak hadilábon áll, már helyzeteinek számához képest.

És ennyit nem bír el a csapat, hiába rohangált Lekue megint annyit, hogy Valverde már a 60. perc előtt beküldte a helyére Munit. A francba, pedig nem mutatott különöset a Madril, de hát ahogy Aduriz mondta: két kapuralövés, két gól a Real oldalán, míg a miénken ötből, egy lett gól. Na jó hagyjuk is ezt, nézzük inkább a jövőt!

Tíz meccsünk van hátra, hat idegenben. Megyünk - sorrendben - az Osasunához, aztán Villareálba, Eibarba, Vigóba, Vitoriába és Mardilba. Négy mérkőzés a San Mamesban; jön hozzánk az Espanyol, a Las Palmas, a Betis és a Leganés. 

Hatpontos meccsek otthon és idegenben egyaránt. Az Osát elvileg ütni kéne. Az Espanyol még hazai pályán is kellemetlen ellenfél. Aztán megyünk tengeralattjáró-kikötőbe, ahol nem számíthatunk gyerekjátékra, hiszen a Sárga tengeralattjáró is kizúgott az EL-ből, iszonyatosan kell nekik minden hazai pont. Egy hétre rá jön a "szezonkedvenc" Las Palmas. Szeretném azt modani, hogy fix egyes, de nem merem, nem tehetem... És április végén három napon belül egy eibari kirándulás - kb. ez is Európáért megy majd - és jön a Betis. A másjust Vigóban kezdjük április 30-án (reménykedjünk, a galíciaiak addigra már az EL döntőjével lesznek elfoglalva) majd Vitoriában folytatjuk, ahol azért simán megéghetünk, bár Toqueróék nyilván nem hajtják magukat agyon a kupadöntő előtt, még ha baszk derbiről is van szó. Utolsó hazai meccsünk a szezonban a Leganés elleni: könnyen lehet, hogy ők majd az elsőosztályú tagságért küzdenek, és Madrid matracos felén végzünk, tehát addigra már fix. EL-helyen kéne lenni, nem a Calderónban kellene ennek a végére járni... Május közepére legalább 19 pontot be kell gyűjteni!

Nézzük a vetélytársakat!

Soci: Leganes (o), Atléti (i), Gijón (o), Barca (i), Depor (o), Valencia (i), Granada (o), Sevilla (i), Malaga (o), Vigo (i). Vagyis játszanak három előttük állóval idegenben, viszont a többi meccset behúzhatják és akkor 48+21 pontjuk lesz.

Villareal: Eibar: (o), Betis (i), mi (o), Alaves (i), Leganes (o), Atléti (i), Gijón (o), Barca (i), Depor (o), Valencia (i). Nagyjából az ő sorsolásuk is hasonló a Sociéhoz. Nekik is könnyen meglehet 21 pont.

Eibar: Villareal (i), Las Palmas (o), Celta (i), Betis (i), mi (o), Alaves (i), Leganes (o), Atléti (i), Gijón 8o), Barca (i). Nekik nehezebb lesz. 12-15 pontjuk lehet még, de ha mi ennél kevesebbet gyűjtünk, akkor az Eibar is necces ránk nézve.

Az Espanyolt és az Alavest  babonából nem részletezzük most. De ha ők elénk kerülnek négypontos hátrányból, akkor úgy kell nekünk.

De vajon van-e fontosabb kérdés, mint Valverde jövője? Ha minden igaz és az Urrutia-Valverde páros tartja a szavát, a jövő hét elején fény derülhet arra, marad-e Bilbaóban a Txingurri vagy a Katalán fővárosba szerződik. És az ő jövője szorosan összefügg nemcsak a csapat, de a kölcsönadottak illetve azon játékosok jövőjét illetően is, akik visszavásárlására opciós jogunk van. Hétfőn talán okosabbak leszünk...

 

 

 

 

 

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr7612387241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása