Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Május: elégtelen

2017. május 22. - athtleticgugara

Május produkciónk: elégtelen, nagy elégtelen, tollal egyből a naplóba. Tiszta vicc, hogy nem drukkolhatunk az Alavésnek a kupadöntőben, már ha a következő szezonban újra Európában akarjuk látni az Athleticet.

 

bucs.jpg

Amilyen szép volt április utolsó hete, olyan keserves a május. Vereség a Mendizorrozában, majd a Leganés benntartása a San Mamésban, végül a tegnapi asszisztálás a Calderón búcsúmeccsén. És bár Madrid matracos felén ki lehet kapni, pláne egy emocionálisan túltöltött mérkőzésen, az Alavést és a Leganés gólokkal kellett volna verni a helyzetek alapján. Amilyen szép volt az áprilisi végi mérleg - 7 nap, 3 meccs, 9 pont - olyan csúf a májusi: 3 meccs, 1 pont, 2 rúgott gól. (Röhejes volt azért szorítani tegnap délután, hogy a Soci ne szerezzen pontot Vigóban.)

Szóval először is retteghetünk szombaton, hogy a Barca ne kreténkedje el egyetlen trófealehetőségét a szezonban. Azt követően, hírek szerint, be is jelentik, hogy Valverde lesz a következő edzője a Barcelonának. De ezzel nyári megpróbáltatásaink nem érnek véget. Ha nem az Alavés nyeri a kupát, nekünk július végén már jelenésünk lesz az Európa Liga selejtezőjében, ha megnyeri, akkor kevés meccses szezonunk lesz.

Amit lehet, hogy nem is bánnánk annak fényében, hogy Valverde elmegy. Úgy néz ki Cuco Ziganda veheti át a helyét, aki évek óta a Bilbao Athletic edzője, vagyis olyan tréner, akinek még nincs első osztályú tapasztalata már ami a közelmúltat illeti. (Ziganda 2006 és 2008 között edzette az Osasunát cirka 100 majd a Jerezt mintegy 20 meccs erejéig.) Persze lehet, új seprű majd jól seper. Aztán Damoklész kardja van fejünk fölött Laporte ügyében, akit Angliából csábítanak. Arrafelé 65 millió euró nem pénz egy fiatal és megbízható belső védőért. Yeray korszakos tehetség őr rá a Barca leselkedik és könnyen lehet, hogy Valverde viszi magával. Inakit pedig Olaszországból nézegetik.

Kemény nyarunk lesz...

BETI ZUREKIN!

  

  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr6312531505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása