Magyar oroszlánok - hungariako lehoiak - leones húngaros

athletichungara

athletichungara

Edzőmeccsek után, Bukarest előtt

2017. július 24. - athtleticgugara

Bár a bajnokság kezdetéig van még három felkészülési meccs, a csütörtöki bukaresti kirándulással megkezdi a 2017-18-as szezont az Athletic. A mérkőzés magyar idő szerint 19.30-kor kezdődik!

 

dina.jpg 

 Új szezon, új edző, új remények. A célok azonban maradtak. Európa Liga kör, első hat hely valamelyike a bajnokságban és természetesen a kupa.

Eddig kétszer nyertünk (Sion, Bruges), kétszer kikaptunk (Basel, Valladolid), és egy iksz a Fener ellen. A Basel elleni vereség leginkább annak volt köszönhető, hogy Balenziagát kezezésért már a 20. percben kiszórták és tizenegyest lőttek a svájciak.Úgy tűnt a meccsek alapján, hogy Kuko nagy hangsúlyt fektet a védekezésre - a Valladolid elleni 1-2-őt vegyük ki a pakliból, mivel ott a kezdőcsapat után rendesen felforgatta a társaságot Ziganda.

Múlt péntekes sorsolták a ligát, e szerint a Getaféval kezdünk a San Mamésban, majd megyünk Eibarba aztán jön a Girona. Egész jó sorsolást kaptunk. Katt ide érte.

 Alakul a keret is. Remiro az Huescában véd majd, Elustondo Kolumbiában próbál szerencsét és Erasóval sem számol a Kakukk. (Különösen Remiro kölcsönadását furcsállja a közvélemény, ugyan Kepa kortársa, mindkette 22 évesek, de többen azt gondolták ő lesz a második számú kapus és nem Herrerín. Az Európa Liga keretet is kihirdette az edzői stáb. A furcsaságot itt az okozza, hogy míg Kike Solát benevezték, addig Córdobát, Nunezt és Unai Lópezt nem. Mi járhat Ziganda fejében?

Közben Inigo Ruiz de Galarreta a Barceloba B csapatához szerződött. A spanyolországi lapok kérdést adtak címnek ehhez a hírhez: Nuevo casó Benat? azaz Az új Benat ügy? Ki ne emlékezne, hogy Benat nem kapott szerződést a klubtól, majd két év múlva 8 millió euróért vásároltuk vissza a Betistől. Elképzelhető, hogy a kreatív középpályás, aki még csak 23 éves és több súlyos sérülésből is felépült egy vargabetűvel kerül vissza Bilbaóba.

És még egy pletyka, híresztelés. A múlt héten többször aláírást véltek felfedezni Mikel Merino bilbaói szerződése alatt. A tehetséges védő tavaly szerződött az Osasunától a Dortmundhoz, azonban nem sokat játszott. Az Athletic már korábban kerülgette Merinót, talán idén igazolunk is valakit. Amit két éve nem tettünk: utoljára Raúl Garciáért fizettünk 2015-ben.

Az új mez? Hát még ha szép is, biztos nem attól lesznek homályosak a szurkolók szemei. Inkább az árától. Idei mezeink 85 euróba kerülnek. A második legdrágábbak a Spanyolországban. Hogy mennyire jogos a szurkolói felháborodás, azt más New Balance-os mezek árából lemérhetjük: Liverpool - 57 euró, Celtic - 66,25 euró, Sevilla - 60 euró, Porto - 79 euró... 

Még valami. Az erdélyi és partiumi Athletic-szurkolók valószínűleg ott lesznek Bukarestben. Srácok reméljük győzelmet szurkoltok ki a csapatnak!  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://athletichungara.blog.hu/api/trackback/id/tr2312684119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása